Frisian Sailing Company

Uw verblijf aan boord van de Frisius van Adel

Frisius

  
    
  
Afvaarthaven: Stavoren. Andere havens in overleg.

Frisius Van Adel-1

De Frisius van Adel is een zeer ruim schip dat volledig voor dagtochten en recepties is opgebouwd - dat wil zeggen dat het schip niet over slaapruimte beschikt, maar dat benedendeks alle ruimte is gereserveerd voor gezellige, comfortabele salons en een ruime bar. Aan dek is er bovendien veel zitruimte gecreŽerd.

Het schip beschikt over een bar met tapinstallatie en twee salons. Hierdoor is het schip prima geschikt als vergaderlocatie. U heeft vanuit de salon een prachtig uitzicht over de omgeving. Dit en het feit dat men even naar buiten kan lopen, maken de Frisius van Adel tot een prima vergaderlocatie.

De Frisius van Adel kan als trouwlocatie gebruikt worden. Al naar gelang de regelgeving van de gemeente waar u wilt trouwen kunt u op het water of liggend aan de kade elkaar het ja-woord geven. Een unieke manier om in het huwelijksbootje te stappen!
   

Zeilen op de Frisius van Adel

Frisius_zeilend1

Thuishaven van de Frisius van Adel is Stavoren. Vanuit de thuishaven zeilt het schip op het IJsselmeer en op de Friese binnenwateren. Natuurlijk kunt u de hele dag zeilen en aan boord verblijven. Op deze manier beleeft u een actieve, ontspannen dag. Door het opspattende water langs de romp en het ruisen van de wind langs de zeilen laat u even het leven van alle dag rusten.

Een bezoek aan ťťn van de Friese watersportstadjes of -dorpen is een andere mogelijkheid. U vaart van Stavoren (of een andere opstapplaats in Friesland) naar bijvoorbeeld Workum, Sneek, Sloten of Lemmer. Hier kan een bezoek aan een museum georganiseerd worden of een stadswandeling. Deel uw wensen met ons en we denken graag met u mee!

We bieden u de Frisius van Adel eveneens aan vanuit andere afvaarthavens, waardoor een zeiltocht op het Markermeer of de Waddenzee een mogelijkheid is. Zeehonden kijken op de Waddenzee, een UNESCO Werelderfgoed of een bezoek brengen aan de Marker Wadden, het in 2016 aangelegde eilandgebied ten zuiden van de dijk van Lelystad naar Enkhuizen.
Bekijk het vaargebied

De bemanning van de Frisius van Adel

Gastheer en -vrouw aan boord zijn Jappie Bandstra en Lenie Ernst. Al meer dan 30 jaar zeilen ze op verschillende schepen, van deze stoere driemaster tot een traditioneel fries skŻtsje.
Jappie kent het vaargebied op zijn duim en vermaakt zijn gasten graag met uitgebreide reisverhalen en de ins en outs van schepen.
Lenie zorgt dat het de inwendige mens aan niets ontbreekt aan boord.

Indeling

Plattegrond Frisius van Adel
Plattegrond Frisius van Adel

Via een trap komt u beneden in het schip. Halverwege het dek leidt een trap u naar de gezellige, lichte bar. Vanuit de bar heeft u door de grote ramen goed zicht op de omgeving. U kunt hier ontspannen aan de bar wat drinken of genieten van een uitgebreid lunch- of dinerbuffet.

Bij de stuurhut leidt een kwartronde trap naar beneden naar het sanitair en naar de gezellige salon, waar voldoende plaats is voor een workshop, presentatie of training.

In het voorschip bevindt zich de keuken. In principe dient de catering en de drank van het schip afgenomen te worden. Alleen in overleg kunnen de catering en de drankjes afgekocht worden.

Faciliteiten Frisius van Adel

Geschiedenis van de Frisius van Adel

De Frisius van Adel liep in 1906 in Raamsdonkveer van stapel. Het schip heeft tot halverwege de jaren 50 vracht gevaren op de Zuidhollandse wateren gezeild. In de beginjaren 70 is het schip verlengd en werd er een motor ingebouwd. In 1992 werd het schip uit de vrachtvaart gehaald en omgebouwd tot zeilend passagiersschip.

Op de Frisius van Adel zijn de Algemene Voorwaarden van de BBZ van toepassing.

Voorzieningen
Frisius
  • Dagtochten en events
  • Ruime bar met lounge
  • Veel zitgelegenheid aan dek
  • 2 salons met verschillende zithoeken
  • Stoere, authentieke uitstraling
  • Perfect voor teambuilding

Vergelijkbare schepen

Mare fan Fryslan

Mare fan Fryslan

Driemastschoener - Enkhuizen
85
41

Mare fan Fryslan

Driemastschoener - Enkhuizen
85
41
Wapen fan Fryslan

Wapen fan Fryslan

Tweemastschoener - Enkhuizen
70
36

Wapen fan Fryslan

Tweemastschoener - Enkhuizen
70
36
Elizabeth

Elizabeth

Driemastklipper - Lemmer
60
34

Elizabeth

Driemastklipper - Lemmer
60
34
Dageraad

Dageraad

Tweemastklipper - Lemmer
60
37

Dageraad

Tweemastklipper - Lemmer
60
37